soba_teszta

Tésztaételek a japán konyhában

A japánok számos, egészséges ételt fogyasztanak, melyek közül az egyik a hajdinalisztből készült soba tészta. A soba tészta szervezetre gyakorolt hatása, hogy a hajdinának köszönhetően minden B vitamint tartalmaz, mely többek között kiváló a magas vérnyomással szenvedők számára. A soba tészta elkészítéséhez nem kell más, mint hajdinaliszt és víz, melyek összegyúrásával egy nehezen kezelhető tésztát kapunk. Ezt bárddal felvágjuk és formázva kifőzzük. Érdekes, hogy a japán tésztaételek közül a levesekben szokás leginkább soba tésztával találkozni és nyáron hidegen, míg télen melegen fogyasztják. A másik japán tésztaétel, mely közkedvelt, az az ubon tésztából készített fogás, melyhez újhagymát, gyömbért, wasabit és szezámmagot is adagolnak. Télen felmelegíti az embert, míg anyári forróság alkalmával felfrissíti.